Indul a 33. Kaláka Fesztivál

Elkezdődtek a 33. Kaláka Fesztivál programjai. Az eseményt először rendezik Egerben. A négy nap alatt koncertek, kiállítások, gyerekprogramok várják a látogatókat, fellép többek között a Csík Zenekar, Szalóki Ági és zenekara, a Muzsikás együttes és természetesen a Kaláka.

Négy napon át, június 28. és július 1-je között vár mindenkit Egerben a Kaláka Fesztivál. A programnak korábban a diósgyőri vár adott helyet, de a vár rekonstrukciója miatt új helyszínt kerestek a szervezők.
A rendezvénynek több helyszíne is lesz:csütörtök este Bélapátfalván, a ciszterci apátság templomában már elkezdődött a program; verskoncert várta az érdeklődőket. A Dobó téren mesterség-bemutatók, kirakodóvásárok, napközben koncertek és gyerekprogramok lesznek, a várban esténként 4 együttes zenél. A Templom Galériában és a Kis Zsinagóga Galériában kiállítások nyílnak, de emellett éjszakai táncházak, filmvetítések, városismerkedési játékok is lesznek a négy nap alatt. Habis László polgármester a megnyitón hangsúlyozta: Eger számára óriási dolog, hogy egy ilyen nagyszabású fesztiválnak adhat otthont.
A miskolci Esztenás Zenekar örömmel érkezett Egerbe, bár különös érzés számukra, hogy most nem ők fogadják a fesztivált.
A vasárnap éjjel záródó programsorozat a M.É.Z. Együttes éjszakai táncházával ér véget.