Német diákokat láttak vendégül a gárdonyisok

Egy német kisváros, Olpe diákjait és tanárait látta vendégül a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium. A gyerekek az itt töltött idő alatt megismerkednek a város nevezetességeivel, de ellátogatnak Mezőkövesdre és Budapestre is. A vendégeket a Városházán Habis László polgármester köszöntötte.

Német diákok és tanáraik érkeztek a gárdonyisok meghívására a németországi Olpe városának középiskolájából, a Szent Ferenc Gimnáziumból. A német iskola 2000-ben vette fel a kapcsolatot a Gárdonyival, és azóta minden évben szerveznek utazást Egerbe, de az itteni diákok is ellátogatnak hozzájuk. A gyerekek az itt töltött öt nap alatt ellátogatnak Mezőkövesdre, megismerkednek a népművészettel, a magyar kultúrával, ellátogatnak a várba, az egri strandra, illetve Budapestre is. Kísérőtanáruk már több alkalommal hozott gyerekeket városunkba.
A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium fontosnak tartja az idegen nyelvek tanítását, más népek kultúrájának megismerését. Az egri diákok szeptemberben utaznak a német kisvárosba.