XIX. Rexroth Kupa: 3 arany és 1 ezüst az egrieknek

A 19. Rexroth Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgó tornán három arany egy ezüst és két negyedik hely az egri csapatok mérlege. Csak a 2001-es születésűeknél nem sikerült bejutni egri csapatnak a legjobb négy közé.

Azt már az elmúlt 19 év alatt megszoktuk, hogy a benevezett és a ténylegesen játszó csapatok száma között van némi különbség. Idén végül is 88 csapat játszott a tornán. A hét korosztályban, vagyis az 1999-estől a 2005-ösig, mindenhol volt legalább egy egri csapat, illetve megyénket még az andornaktályaiak képviselték. A Plútó SE Eger, az Egri Focisuli Egyesület és az Egri FC ifjú focistái igazán kitettek magukért. Csak a 2001-es születésűeknél nem sikerült bejutni egri csapatnak a legjobb négy közé. A többi korosztály egri mérlege: három arany egy ezüst és két negyedik hely. A Plútósoknál a kiskorosztályok között a 2003-asok és a 2005-ösök megnyerték a tornát, a 2004-esek negyedikek lettek. Az Egri Focisuli 2002-es korosztályú csapata a döntőig menetelt. Ott a debreceni Loki Focisuli volt az ellenfél. 2-2-es döntetlen után büntetőkkel nyert Csuhay József csapata. A kapus Molnár Kristóf két debreceni büntetőt megfogott, egy a kapufát találta el. Egri részről Lakatos Péter belőtte.
A nagyoknál az Egri FC két csapatal volt érdekelt a legjobb négy között. A 99-esek a döntőben a Budapest válogatottól kaptak ki, így ezüstérmesek lettek. A 2000-esek a szlovák FK Slovan Levice vel mérkőztek a bronzéremért. A lévaiak már az első félidő elején megszerezték a vezetést és nyertek 1-0-ra. Itt negyedik lett az Egri FC. A Plútón kívül a Budapest Válogatottnak volt még két győzelme.

Egri FC: 2. (99), 4. (00)
Plútó SE Eger: 1. (03), 4. (04), 1. (05)
Egri FE: 1. (02)