Agria TISZK: iskolai fejlesztések

Az Agria Térségi Integrált Szakképző Központ partnerintézményei közül a legnagyobb beruházás, 600 millió forint értékben, az Eszterházy Károly Főiskola Bartók téri gyakorlóiskolájában valósul meg. Szeptember végére elkészül a két új épület, amit nem csak az iskola, hanem a társintézmények diákjai, sőt a nagyközönség is használhat.

A beruházás a félidejéhez érkezett, a munka során elértek az épületek legmagasabb pontjához, így régi szokást felelevenítve egy bokrétát helyeztek el az épületszerkezeten. Az engedélyezési folyamat még 2009-ben kezdődött. A közbeszerzésen nyertes miskolci kivitelezővel 2011. december 28-án írták alá a szerződést. A munka február elején kezdődött, miközben folyt a tanítás. Két, összesen 1900 m2-es hasznos területtel rendelkező épület készül. Az A-épület a Bartók tér felől, míg a B-épület a Trinitárius utca felől lesz megközelíthető.
A B-épületben ezen kívül rádió stúdió kap helyet, valamint tantermeket alakítana ki. Az épület közösségi funkciókat is ellát majd, szakkönyvtárat, valamint a sajátos nevelési igényű tanulók számára képességfejlesztő szobát alakítanak ki. Ezeket a képzőhelyeket az Agria TISZK partnerintézményeinek, vagyis a Wignernek, a Kontawignek, a Neumann-nak, a Szent Lőrincnek, a Főiskolának és az EKF Gyakorlónak a diákjai, hallgatói használják majd. A létesítményt várhatóan szeptember végén adják át.