Kárpát-medencei borászati kiállítás és borbemutató Szomolyán

A Kárpát-medence hagyományos borrégiói mutatkoztak be Szomolyán. Ez már a harmadik ilyen borászati kiállítás és borbemutató volt, az elsőt Brüsszelben tartották Magyarország uniós elnöksége idején.

Ezen a hétvégén különösen el voltak kényeztetve a bort kedvelők Szomolyán. Itt találkoztak ugyanis a Kárpát-medence különböző régióinak borászai. Kóstolhattak villányi és szerémségi, aradi. tokaji, balatoni, alföldi, etyeki és felvidéki borokat. És persze a szomolyai Kaló Imre, a borászok borásza is bemutatkozott.
A magyar borkultúra a házigazda szerint mindig is jelentős volt. Ma is létezik, de látszólag kisebb a súlya. Az ilyen események viszont ennek az ellenkezőjét üzenik. Az első Kárpát-medencei borbemutatót Brüsszelben tartották hazánk uniós elnöksége alatt. Tőkés László kezdeményezésére már harmadszor rendezték meg. A magyar összetartozást kívánják ezzel megjeleníteni egy európai nagy térségben, a Kárpát-medencében gondolkodva.
A szakmai – gazdasági kapcsolatokat tovább erősíti a tavaly megalakult Kárpát-medencei Magyar Borászok Egyesülete. Szomolyán kilenc borászat mutatkozott be.