Együttműködés – környezettudatosság

Együttműködési megállapodást írt alá a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága és az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium. A megállapodásban az áll: a felek mindent megtesznek a környezettudatos nevelésért.

Egy már meglévő szakmai kapcsolatot tesznek tartalmasabbá – fogalmazott Grédics Szilárd,a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója a nemzeti park és a Keri közötti együttműködési megállapodás aláírásakor. A nemzeti park rendelkezik a környezeti nevelés terén szakmai tapasztalatokkal és háttérrel is.
Tervszerűbbé, szervezettebbé, hatékonyabbá teszik az eddigi munkát – mondta dr. Vasas Joachim, az iskola igazgatója. Úgy véli: egyéni, családi és nemzeti érdekeket figyelembe véve is az egyik legfontosabb feladat a környezeti nevelés.
Szakmai és ismeretterjesztő anyagokat, tájékoztató kiadványokat ad majd a nemzeti park az iskolának. Tartanak bemutató órákat; tanórákon, szakkörökön, tanórán kívüli foglalkozásokon nevelik a diákokat környezettudatossá.