Állatvédők tüntettek

Magyarországnak nincs szüksége gyepmesteri telepekre, ezeket az állatvédőknek kellene működtetniük önkormányzati támogatással – hangzott el az állatvédők hétvégi demonstrációján. Azt mondták: nem a kutyák elaltatása lenne a cél, hanem a szaporulat megakadályozása, és az, hogy a bekerült állatok minél hamarabb újgazdát találjanak. Az állatvédők azt kérték, hogy az önkormányzatok tárgyaljanak velük a telepek sorsáról.

A gyepmesteri telepet látogatták meg először az állatvédők. Arra voltak kíváncsiak, hogy élnek itt most a kutyák, mennyien vannak.
Azt is elmondták a látogatás után: a most dolgozó gyepmesterrel tudnak együttműködni. Az ő közreműködésével kerül március végétől idáig 35 kutya az állatvédőkhöz, majd új gazdákhoz. Ezek elkerülték az elaltatást. A Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület kiszámolta azt is: nemcsak ennyi életet mentettek meg, hanem 175 ezer forintot spóroltak az egrieknek – ennyibe került volna a kutyák elaltatása. Így az egyesület fizetett az oltásokért, a gyógyításukért – csaknem 200 ezer forintot.
A demonstráción elhangzott: Magyarországnak nincs szüksége gyepmesteri telepekre, ezeket az állatvédőknek kellene működtetniük önkormányzati támogatással.
Követelték, hogy az önkormányzatok tárgyaljanak az állatvédőkkel a telepek sorsáról. A demonstrációra Győrből, Budapestről, Miskolcról, Hatvanból és Sopronból jöttek állatvédők.