Tettlegességig fajult – demonstrációra készülnek az állatvédők

Fojtogatás, pofon az egyik oldalon, karmolás a másikon. Botka Tímea, a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke azt állítja: az egyik gyepmester azért ütötte meg, mert le akarta fotózni a kutyákat. A gyepmester szerint viszont az állatvédők elnöke támadta meg őt. Mindketten feljelentést tettek. Az állatvédők szombaton többek között emiatt az atrocitás miatt demonstrálnak. A tüntetésen egyébként szót emelnek az állatok rendszeres bántalmazása, az idő előtti elaltatások ellen.

Rádobta a gyepmesteri autóra, fojtogatta, majd megpofozta a gyepmester – ezt meséli Botka Tímea, a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke. Az eset után természetesen feljelentést tett. Demonstrációt is szerveznek, ennek egyik oka az őt ért atrocitás.
Április óta 30 kutyát hoztak ki a gyepmesteri telepről, ez alatt az időszak alatt 15 kutya veszett el, tízet idő előtt altattak el – mondja az állatvédő egyesület elnöke. Az állítja: bizonyítani is tudják, hogy a gyepmester nem várja meg a törvényben előírt harminc napot, hamarabb elaltatja a kutyákat. Hiányolják, hogy nincs fényképes regisztráció, így nem lehet pontosan nyomon követni, melyik kutya mikor kerül a telepre.
Az eset két hete történt. A gyepmester azt mondta el a munkahelyén is és a rendőröknek is: Tímea megfenyegette, a nyakán pedig megkarmolta.
Mindkettőjük sérüléseiről látleletet vettek, mindketten tettek testi sértés miatt feljelentést. Az állatvédők demonstrációja szombaton lesz.