Épül az összekötő út

Már dolgoznak a füzesabonyi körforgalom és Maklár közötti úton. Ez a 2,6 kilométeres útszakasz újul meg elsőként, ez az első üteme az Egert az autópályával összekötő útnak. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos a múlt héten a parlamentben, most pedig a projektnyitón kérte arra a kormányt: minél hamarabb döntsön a második szakasz elkezdéséről, és különítsen el erre forrást. A miniszterelnöki biztos szerint a térség megnyugtató jövője ennek az útnak az elkészültén múlik.

Az egriek és a város környékén élők régi terve, álma valósul meg: megépül Eger és az M3-as között az összekötő út – jelentette be dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos. Úgy fogalmazott: több kormány is megígérte, most konkrétumokat láthatunk. A második szakasz egy Maklárt és Andornaktályát elkerülő, tíz kilométeres rész lesz. Ha ez megvalósul: gyorsabb, biztonságosabb lesz a közlekedés. Nyitrai Zsolt szerint a térség megnyugtató jövője ennek az útnak az elkészültén múlik.
Már a Révai Lexikonban is úgy írnak Egerről: gazdasági élete fő problémája, hogy mellékvonalon fekszik – mondta Habis László. A polgármester kiemelte azt is: harmonikus egri lobbi működik a parlamentben.
Az út kétszer egysávos marad – mondta a kivitelező -, de több mint egy méterrel szélesebb lesz, és megerősítik a burkolatot. Most az Új Széchenyi Terv támogatásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt beruházásában 419 millió forintból újul meg a Füzesabony és Maklár közötti út 2,6 kilométeres szakasza.
Megmozgatnak 12 ezer köbméter földet, 1100 köbméter beton és 9200 tonna aszfalt kerül az útra. Csaknem 400 fát és ötezer cserjét ültetnek el az út mentén. Októberre készül el ez a szakasz.