Diákolimpiai bajnok az EKF lány röplabda csapata

Diákolimpiai bajnok lett az egri Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának lány röplabda csapata. A hazai környezetben rendezett nyolccsapatos döntőben azt a Nyíregyházi Móriczot győzték le 3-0-ra, akiktől a csoportmeccsen 3-2-re kikaptak. Az iskola fiúcsapata a 7. helyen zárt.

Közvetlenül az iskolai vakáció kezdete után rendezik a négy labdás sportág, a labdarúgás, a kosár-, a kézi- és a röplabda diákolimpiai döntőit, mondta a röplabda döntő egri megnyitóján Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai alelnöke. A III. korcsoport lány és fiú döntőjét Eger, az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló Iskolája rendezte.
A lányok a csoportkörben legyőzték az Ikrényt és a Kecskemétet, viszont 3-2-re kikaptak a Nyíregyházi Móricztól. A felsőházi keresztjátékban 3-1-re verték a Nyíregyházi Bem csapatát, így bejutottak a döntőbe, ahol ismét a Nyíregyházi Móricz várt az egri lányokra. Ezúttal jól ment a játék: szettenként 14, 17, illetve 15 pontot engedélyezve az ellenfélnek 3-0-val vágtak vissza a csoportkörben elszenvedett vereségért, vagyis diákolimpiai bajnok lett Vajda Tiborné együttese.
Az EKF Gyakorlóban Vajda Tiborné keze alatt ismét egy nagyon jó és eredményes lány korosztály jött össze.
A fiúk a csoportkörben utolsóként végeztek, így a keresztjáték során a 7. helyért mérkőztek, amit 3-0-val sikerült megszerezniük.

Az egri lányok eredményei:

B-csoport:
Ikrény – EKF Gyak. 0-3
Móricz Nyíregyháza – EKF Gyak. 3-2
EKF Gyak. – Kecskemét 3-1

Elődöntő:
Bem Nyíregyháza – EKF Gyak. 1-3

Döntő:
EKF Gyakorló Iskola, Bartók tér, Eger. 2012. június 19.
EKF Gyakorló Iskola Eger – Móricz Zsigmond Általános Iskola Nyíregyháza 3-0 (14, 17, 15)
EKF: Nagy O., Benedek R., Gacsal E., Petrenkó B., Verebélyi T., Csengeri G., Riczkó G., Angyal V., Kaszás Zs., Kovács K. Testnevelő-felkészítő: Vajda Tiborné
Móricz: Nagy D., Ratkos P., Tóth D., Tóth F., Bódi P., Balázsi S., Tudja Zs., Vass V., Molnár P., Csoma O. Testnevelő-felkészítő: Moravszki Gyuláné, Moravszki Gyula