Egri Sportcentrum szezonzáró

Az NB II-es labdarúgó bajnokcsapat mellett a hazai versenyrendszer hatodik vonalában, a megyei III. osztályban is szerepel egy egri csapat. A baráti társaságot a játék szeretete tartja össze. A most zárult bajnokságban a harmadik helyen végeztek.

Az Egri Sportcentrum SE öt évvel ezelőtt alakult. Azok a játékosok alapították, akik már kiöregedtek a játékból, de még alacsonyabb szinten hétről hétre szívesen pályára léptek volna. A magyar bajnoki rendszer hatodik osztályának megfelelő megyei III. osztályba neveztek be. Volt olyan év, hogy megnyerték a bajnokságot – ez 2010-ben volt -, de utánpótlás csapat hiányában nem léphettek feljebb. A bajnoki címre most is lett volna esély. Az utolsó fordulóban a Hevesaranyost fogadták volna a Leányka úti pályán, de a vendégeket többszöri ki nem állás miatt kizárták, így egymás elleni edzőmeccsel zárult a bajnokság. A két csapatra való egri játékos 2-2-es döntetlennel zárta a bajnokságot.
A Hevesvezekényt és a Hevesaranyost zárták ki a bajnokságból. A bajnoki címért folytatott harcban a Kerecsend kétszer nyert az egriek ellen, míg az előttük végző Tarnaleleszt és a Gyöngyössolymost csak hazai pályán sikerült legyőzni. A csapatban egyébként olyan játékosok szerepelnek, mint pl. Pádár Béla, Béres Mihály, Csanády Dénes, Loj Róbetr, vagy Szabó András „Zsuzsi”.