Egri VSI sikerek

A sportolók elmúlt évi teljesítménye alapján az Egri Városi Sportiskola lett az év sportiskolája az ötszáz fő alatti kategóriában, illetve az egri asztaliteniszező, Fülöp Szilvia az év legjobb sportiskolás asztaliteniszezője. Az erről szóló elismeréseket múlt héten, Budapesten vehették át az egyesület képviselői. Most azoknak a munkáját ismerték el, akik a legtöbbet tettek ezért a sikerért.

Köszöntőjében Habis László polgármester kiemelte, az itt elvégzett munka minősítése az is, hogy a Sportiskolák Országos Szövetségének Egerben van a székhelye, az elnök egyben az EVSI igazgatója, vagyis Kovács Géza, aki ilyen minőségében a Magyar Olimpiai Bizottságnak is tagja.
2011-ben a hazai és külföldi versenyeken összesen 931 pontot gyűjtöttek az Egri Városi SI versenyzői. A pontok zömét az egyéni sportágak, azon belül is a küzdősportok képviselői szállították. Összességében tetemes, több mint 300 pontos előnnyel lettek elsők kategóriájukban az egriek. Ezzel az eredménnyel az 500 fő fölötti sportiskolák között is a második helyen végeztek volna – mondta beszédében Kovács Géza, az EVSI igazgatója. Az egyesületi típusú sportiskolák országosan eddig kevés támogatásban részesültek.
Az ünnepség végén azok munkáját köszönték meg, akik a legtöbb támogatást nyújtottak az Egri Városi Sportiskola sikereihez. A város vezetői mellett a kiemelkedő eredményeket elért három szakosztály – a birkózás, az atlétika és a shotokan karate – edzői részesültek elismerésben.