Közösségi Művészeti Tér

Közösségi Művészeti Tér címmel rendezett tanítványainak alkotásaiból művészeti napot az Eventus az egri bevásárlóközpontban. Bemutatkoztak a mozgókép- és animáció, filmkészítő szakosok, kiállítás nyílt a képzőművészeti munkákból, és különböző grafikai eljárásokat is láthattak az érdeklődők.

„Ahhoz, hogy jó közösség legyen, kellenek egyéni alkotók is”-mondta Sajtos Attila, az Eventus, Üzleti, Művészeti Középiskola igazgatója a Közösségi Művészeti Tér címmel megrendezett Eventus-napon. Az egyéni alkotók bemutatkozása mellett a közösségi művészi munkákból is adtak ízelítőt a diákok. A filmkészítés iránt érdeklődők vizsgafilmekkel, mozgókép- és cella animációkkal mutatkoztak be a bevásárlóközpont mozitermében, különböző műfajokban: az anyagok között volt videoklip, rövidfilm, művészfilm és reklám is. Mint Hadobás Zoltán pedagógus elmondta, a diákok körében egyre nagyobb az érdeklődés a mozgóképi, animációs filmkészítés iránt.
A filmes program mellett kiállítás is nyílt a bevásárlóközpont galériájában az iskola válogatásanyagából, valamint Nagy Ádám és Szabó Róbert alkalmazott grafikus hallgatók munkáiból. Mindkét fiatal alkotót a portréábrázolás érdekli leginkább.
Szabó Róbertet is elsősorban a részletekben rejlő gazdagság vonzza.
A nap folyamán az iskolában folyó grafikai eljárásokat, többek között a linóleummetszet készítésének folyamatát is bemutatták az érdeklődőknek. A filmvetítés után a diákok kulturális programjával, az énekkar előadásával zárult az Eventus-nap.