Ökumenikus kápolna épül Noszvajon

Második alkalommal indult útjára engesztelő zarándoklat az ország négy tájáról a fővárosba. A kezdeményezés célja a nemzet lelki megújulása mellett az, hogy a szeretet erejével összefogásra szólítsák fel az embereket. A zarándoklat útvonalán a tervek szerint harminchárom engesztelő kápolna fog épülni, Noszvajon rakták le az első kápolna alapkövét.

A Világ Királynője Engesztelő Mozgalom által szervezett zarándoklat eredetileg Kovacsics Mária Natália nővér és Mindszenty József bíboros nevéhez fűződik. Natália nővér látomásában megjelent Jézus Krisztus és Szűz Mária, s azt kérték tőle, hogy induljon el egy engesztelő mozgalom a nemzet lelki megújulásáért. Ezt a kezdeményezést ápolja Köteles László, a mozgalom elnöke, Komlóska polgármestere a második alkalommal szervezett zarándoklattal.
Az úton menetelők összesen 320 kilométert tesznek meg gyalog június 6-a és 16-a között. A települések zászlóikkal, jelképeikkel fogadják őket, a zarándokok délről kenyeret, északról vizet, keletről bort, míg nyugatról az evangéliumot viszik a fővárosba. A zarándoklat útvonalán 33 engesztelő kápolna fog épülni, az első Noszvajon, a Kincses Sziget Szépkorúak Otthonánál.
Az eseményen részt vett Hanák József esperes, Anda Tibor református lelkész és Kovács Dániel baptista lelkész is, akik aláírták a Varga Rita által tervezett ökumenikus kápolna alapító okiratát. A program a Pitypang Néptánccsoport műsorával zárult.