“Kalandozásaim”

Pelsőczi Valéria amatőr festőnő képeiből nyílt kiállítás a Bródy Sándor Könyvtár Galériájában. Az alkotó az Ezüstidő Szabadidős Egyesület tagja, rendszeres résztvevője az egri autodidakta képzőművészek kiállításának. Önálló tárlattal először mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Pelsőczi Valéria Munkácson született, Ungváron és Kijevben szerzett mérnök-közgazdász diplomát. Nyugdíjasként települt át gyermekeihez Egerbe, öt évvel ezelőtt. Két és fél éve tanul rajzolni és festeni Zeller Ferenc egri festőművésznél. Több festői műfajban kipróbálta magát, „Kalandozásaim” című tárlatán tájképeket, virágcsendéleteket és portrékat láthat tőle a közönség. Vallja, a szépség több, mint amit a szemünkkel látunk, művészi hitvallása is ezt tükrözi.
A Bródy Sándor Könyvtár Galériájában nyílt kiállítást Fűrész János, az Ezüstidő Szabadidős Egyesület vezetője nyitotta meg. Beszédében a művésznőnek azt kívánta: őrizze meg álmait, alkosson, kalandozzon tovább és képeivel még sokáig ébresszen érzéseket, gondolatokat az emberekben. Az amatőr festőnő köszönetképpen egy Bródy Sándorról készült alkotást ajándékozott a könyvtárnak, ahol képei június 30-ig tekinthetők meg.