Adomány és családi nap

Családi sportnapot rendezett a MATASZ Heves Megyei Szervezete és az Egri Honvéd Sportegyesület. Néhány számban versenyt is hirdettek, és lehetőségük volt a tartalékosoknak elnyerniük a német sportjelvényt. Az Unterfranken megyei német tartalékosok újabb adományokat is hoztak: elsősorban a kórháznak és a nagycsaládosoknak gyűjtöttek.

Kispuskalövészet, légpuska, íjászat, kelevézhajítás, kézigránátdobás – ezek voltak a tartalékos családi nap versenyszámai. Emellett volt kispályás foci, kosárlabda, asztalitenisz, ulti és sakk. Munkácsi Sándor alezredes azt mondta a megnyitón: nem titkolt céljuk, hogy megkedveltessék azokkal a katonaságot, akik nem voltak a fegyveres testület tagjai. Akik viszont igen, azoknak segítenek a fizikai állapotuk fenntartásában. Ennek felmérésében vettek részt a német tartalékosok. Aki jól teljesített, megszerezhette a Bundeswehr sportjelvényét.
A gyerekeket arcfestés és különféle játékok várták a családi napon. Közben megérkezett a német tartalékosok adománya. Nyolc éve áll kapcsolatban a két szervezet, a kilencedik kamion érkezett Egerbe Németországból. Unterfranken megyében gyűjtötték az adományokat. Főképp kórházaktól kaptak orvosi műszereket, ágyakat, bútorokat, eszközöket, a magánszemélyektől pedig játékokat, háztartási felszereléseket, ruhákat.
Nagyon szívesen ajándékoznak, mert elmagyarázzuk, hogy hova visszük az adományokat, kik kapják. Teljes szívvel, nyitottan segítenek az emberek – mondta Otto Jahrsdörfer.
Ebben az évben a kórház hospice osztálya az elsődleges támogatott, de orvosi rendelőknek és magánszemélyeknek is juttatnak az adományból.