Megnyílt a 83. Ünnepi Könyvhét

Több mint kétszázan olvastak egyszerre két percen át az Ünnepi Könyvhét megnyitójára meghirdetett flashmobon a Bazilika lépcsőjén. A könyvbarátokat négy sátorban könyvújdonsággal, dedikálásokkal, író-olvasó találkozókkal várják a szervezők.

Irodalmárok és honatyák, gyerekek, fiatalok, idősebbek, egyaránt olvastak kedvenc könyvükből a megnyitóra meghirdetett flashmobon.
A közös olvasás után Habis László polgármester köszöntötte a könyvbarátokat. Mint mondta, nagyon fontos, hogy az olvasásra való nevelés gyerekkorban hatékony legyen, és az olvasás szeretete felnőtt korban is megmaradjon.
A könyvhetet dr. Cs. Varga István irodalomtörténész nyitotta meg. “A könyv segít minket eligazodni az időben, az egyéni és közösségi történelemben”-mondta. Bár a könyv iránti érdeklődés csökkent, a helyzet remélhetőleg csak átmeneti.
Az Eszterházy téren négy sátorban válogathatnak az olvasók a könyvhétre megjelent újdonságok kínálatából. A helyi írók, költők dedikálása mellett előadások, író-olvasó találkozók várják az érdeklődőket az egri programokon. A könyvesboltok 10-15 kiadó könyveivel,több mint 100 újdonsággal jelentkeztek a könyvhétre. Az egyik könyváruház képviselője szerint a leginkább várt könyvnek Bartos Erika, Berg Judit, Spiró György, és a hétfőn Egerbe érkező Darvasi László új kötete ígérkezik.