Könyvhét – Negyvennyolcas történetünk mai állása

Hermann Róbert történész mutatta be Negyvennyolcas történetünk mai állása című könyvét. A könyvben csoportosítva tekinti át a 48-49-es szabadságharcról megjelent szakirodalmat, naplókat, szépirodalmat, naplókat, monográfiákat, életrajzokat, és rámutat arra, hogy mely területek feldolgozatlanok még.

Hatéves korában döntötte el, hogy történész lesz egy Rákóczi szabadságharcról szóló könyv hatására Hermann Róbert. Akkor még úgy gondolta, hogy ezt a korszakot fogja kutatni, aztán egy Görgeyről szóló regény a ’48-as forradalom és szabadságharc felé fordította. A könyvtárban tartott előadásán arról beszélt: 1848-49 az egyik legjobban dokumentált korszak. Például emlékirat és napló annyi készült, mint az azt megelőző időszakban összesen.
Ma a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban dolgozik. A könyvtárban 2011-ben megjelent könyvét mutatta be, amelyben a 150 éves évfordulóra és az azt követő években megjelent könyveket, kiadványokat tekinti át, műfajonként csoportosítja; bemutatja az új kutatási eredményeket, és rámutat arra is, hol vannak még feldolgozatlan területek.