Könyvolvasó flashmobra várnak mindenkit az Eszterházy téren

Június 7-én 83. alkalommal nyit az ünnepi könyvhét. Az egri megnyitóra kétpercnyi közös olvasásra várják a könyvbarátokat: a Bazilika előtti lépcsőn 16 órakor mindenki két percig olvas a magával hozott könyvből.

Supka Géza újságíró javaslatára 1929 óta ünnepeljük a könyvet, az írókat, a kultúrát, a világon egyedülálló módon. Az ünnepi könyvhéthez 2001 óta kapcsolódnak Gyerekkönyvnapok. Egerben több helyszínen is várják a szervezők könyvbarátokat: előadások, író-olvasó találkozók a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban, illetve a Bartakovics Béla Közösségi Házban lesznek, az Írók sátra az Eszterházy téren, várja az érdeklődőket.
Az egri írók bemutatkozása, dedikálása mellett a könyvbarátok találkozhatnak többek között Darvasi László íróval, Leonyid Volodarszkij orosz költővel, Dr. Budai László professzorral, Hermann Róbert történésszel is. A gyerekeket rendhagyó irodalomórával, Anga Mária meséivel várják. Az esemény fő szervezője az Eszterházy Károly Főiskola Tittel Pál Könyvtára és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár.