Finn Finálé

Egy hónapos finnországi gyakorlatukról számoltak be a közgazdasági diákjai. Húszan voltak kint, iskolákban, hotelekben dolgoztak. Rozmán Éva, az Andrássy igazgatónője bejelentette: előző három évi minőségi projektjeiknek köszönhetően egy tanúsítványt kaptak, ami azt jelenti, hogy három évig pénzügyi fedezetet biztosít a Tempus Közalapítvány a programjaikhoz. Ismét elnyerték a Leonardo da Vinci támogatást, nyáron újabb húsz diákjuk utazhat Finnországba.

Az Andrássy diákjai négy éve járnak Finnországba egy hónapos gyakorlatra. Hogy valaki kijuthasson, pályáznia kell; szükséges a jó tanulmányi eredmény, egy pályamunka, amelyet angol nyelvű beszélgetésen kell bemutatni. Finnországban egy hétig iskolába jártak, ezután kerültek a gyakorlati helyükre. Eddig 80 tanuló vett részt egy hónapos tanulmányúton. Az iskolának az a hasznos, ami a diákjainak – mondta Rozmán Éva igazgató. Tanúsítványt kaptak az elmúlt három év minőségi projektjeiért.
Aa Tempus Közalapítvány megelőlegezte a bizalmat, csak a partnereket kell bemutatni, akik fogadják a diákjaikat, és zöld lámpát kapnak a projekt végrehajtásához. Augusztusban újra Finnországba készülnek a közgések.