Blaskó Balázs: Gazdaságilag nehéz, szakmailag értékes évadot zárt a színház

Színházigazgató még soha nem volt ilyen nehéz helyzetben, mint most én – mondta Blaskó Balázs, a Gárdonyi Géza Színház igazgatója az évadzáró társulati ülésen. A színház bizonytalan jövője miatt eddig nem tudták meghirdetni sem a következő évad műsortervét, sem a bérletárusítást. Miután Habis László polgármester ígéretet tett arra, hogy elindulhat a következő évad, átadták a közönségdíjakat és ki tudták hirdetni a műsortervet is.

Zaklatott és kiszámíthatatlanul bizonytalan ma a színház helyzete, hangsúlyozta Blaskó Balázs a társulati évadzáró ülésen. A 2011-es gazdasági év színházi költségvetéséhez képest 70 millió forinttal kevesebb összeg áll rendelkezésre. A fenntartó-váltás, a gazdasági önállóság elvesztése, az ifjúsági bérletek drasztikus csökkenése egyaránt kihatott az elmúlt évadra. Blaskó Balázs igazgató szerint a támogatás csökkentése nem folytatható tovább.
Kedvező finanszírozással indult az év költségvetése a színház számára, mondta Habis László polgármester a társulati ülésen. A fenntartó a bérletek és a nézők számának növekedését, ésszerűbb gazdálkodást, a színháznál dolgozó művészek alkalmazását várja el a színház vezetőségétől. A társulati ülésen Habis László megnyugtatta a kedélyeket.
Az év színésznője Dimanopulu Afrodité lett,a legjobb férfiszínésznek járó közönségdíjat Nagy András kapta.A táncosok közül Tótha Karolinát díjazta a közönség, a rendezői díjat Blaskó Balázs, az évad színésze elismerést Balogh András kapta.
A következő évadban könnyedebb darabok láthatóak majd a színház repertoárjában, például a Csókos asszony, A muzsika hangja, az Óz, a nagy varázsló.