Búcsú az NB II-től: Mezőkövesd-Zsóry SE – Egri FC 2-1

Tizenegy győztes meccs után, az utolsó NB II-es mérkőzésen hosszabbításban szerzett találattal nyert a Mezőkövesd a már bajnok egriek ellen. A lefújás után adták át a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői a bajnoki aranyérmeket. Itthon, már Egerben a Városházán fogadták a 26 év után újra az NB I-es szereplés jogát kivívó csapat tagjait és vezetőit.

A labdarúgó NB II utolsó, 30. fordulójában Mezőkövesden, szomszédvári rangadón szerepelt a már bajnok egri csapat. Simon Antal együtteséből Preklet U21-es válogatottbeli kötelezettség miatt hiányzott, míg Pavićević, Pisanjuk és Pavlov már pihenőt kapott erre a meccsre. A Mezőkövesdnek az 5. hely eléréshez feltétlenül győznie kellett. Az első félidőben több egri helyzet után a 24. percben szerzett vezetést az Eger. Koós cikázott át a védők között, Szántai megállította, de Farkas Ádám nem hibázott – 1-0. Kilenc perccel később némi egri védelmi bizonytalanságot követően Bogdány hozta helyzetbe Jeremiást, aki keresztbe kilőtte a hosszú sarkot – 1-1. A második félidő végén, már a hosszabbításban aztán jött a mostanában szokásosnak mondható kövesdi találat. Szöglet után a nagy tömörülésben Hamar Ádám perdített az egri kapuba, 2-1-re nyert a Mezőkövesd. Az egriek nagyon nem bánkódtak, hiszen a lefújást követően Csiki Károly az MLSZ versenyigazgatója és Studniczky Ferenc, a versenybizottság elnöke adta át a bajnoki aranyérmeket a játékosoknak és a vezetőknek, segítőknek. A végén Petr Knakal, csapatkapitány emelhette a magasba a bajnokság győztesének járó üvegserleget. Az ünneplés egy órával később már az egri városházán folytatódott, ahol a város vezetői és a szurkolók közösen köszöntötték a 26 év után az NB I-be visszakerülő csapat tagjait. A játékosoknak két hét szünet következik, majd elindul a felkészülés. Az új csapattal, a stadion-fejlesztéssel egy külön műsorban foglalkozunk majd.

NB II. Keleti-csoport, 30. forduló. 2012. június 3.
Mezőkövesd-Zsóry SE (9.)- Egri FC (1.) 2-1 (1-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1300 néző. V.: Takács János (L. Tóth Lajos, Horváth Róbert)
Mezőkövesd: Szántai – Nagy P. (Kaszás, 35.), Vámosi, Sebe, Kerényi (Irhás, 35.) – Lakatos, Jeremiás, Enescu (Sivák, 80.), Lipusz – Bogdány, Hamar. Vezetőedző: Véber György.
Eger: Sztankó – Hamouz, Katona A., Knakal, Piller – Benke – Balog Zs., Dobrić (Hrisztov, 84.), Farkas Á. – Olasz J. (Benounes, 21.), Koós (Debreceni, 87.). Vezetőedző: Simon Antal.
Gólszerzők: Jeremiás (33.), Hamar (91.) ill. Farkas Á. (24.)
Sárga lap: Sebe (28.), Lakatos (53.), Irhás (64.), Sebe (76. ), ill. Piller (44.), Farkas Á. (56.), Benunesz (63.)
Piros lap: Sebe (76.) – 2. sárga után
Szöglet: 4 (1), ill. 8 (2)

A 30. forduló eredményei:
Rákospalotai EAC – Szolnoki MÁV FC 1-2
Orosháza FC – Vecsési FC 2-1
Békéscsaba 1912 Előre SE – Restart-Ceglédi VSE 2-3
Nyíregyháza Spartacus FC – Budapest Honvéd-MFA 2-1
Balmazújváros FC – Kazincbarcikai SC 6-0
Dunakanyar-Vác – Újpest FC II 2-2
DVSC-DEAC – Szeged 2011 2-2
Mezőkövesd-Zsóry – Egri FC 2-1