Kerékpáros Iskola Kupa országos döntő Egerben

Az általános iskolás korosztály Országos Kerékpáros Kupa döntőjét 2009 után ismét Eger, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága rendezte. A KRESZ-tesztek után a két fős csapatok a ügyességi pályán és a forgalomban is bizonyíthatták rátermettségüket. Csapatban Jász-Nagykun-Szolnok megye lett a legjobb, Heves megye a második.

A megyei fordulók legjobbjaiból összeállított kétfős – egy fiú és egy lány – csapatok, a 19 megye és Budapest képviselői vettek részt a három napos eseményen. Kezdésnek KRESZ-tesztet kellett kitölteniük a diákoknak, majd másnap a rutinpályán ügyességi versenyt, illetve a város útjain szabályossági fordulót is rendeztek.
A szabályossági fordulót azzal is nehezítették, hogy a Rákóczi út-Cifrakapu út kereszteződésében karos forgalomirányító rendőr is közreműködött. A jelek szerint ez inkább a felnőtteknek – autósoknak, gyalogosoknak – okozott inkább több meglepetést. Aki az autósok közül áthaladt a piroson büntetést kapott, a gyerekek viszont hibapontot.
A Heves megyei csapatot felkészítő Szabó János szerint már az általános iskola alsó tagozatában bevezetné heti egy órában a közlekedési ismereteket.
A csapatversenyt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei csapat nyerte a Heves, illetve a Zala megyei csapatok előtt. Különdíjként az ügyességiben a legkevesebb hibapontot elérő maklári Vona Boglárka egy kerékpárt kapott ajándékba.