Comenius találkozó a Szilágyiban

Öt országból érkeztek diákok Egerbe a Comenius program keretében. A vendég delegációkat a Szilágyi Erzsébet Gimnázium látja vendégül. A fiatalok egy hetet töltenek városunkban, ezalatt megismerik egymás kultúráját, szokásait és tökéletesíthetik angol nyelvtudásukat.

Lengyel, litván, román, spanyol és török iskolákkal működik együtt a Comenius program keretében a Szilágyi Erzsébet Gimnázium. A partnerség két éve alatt a tanárok és diákok meglátogatják egymás országait, megismerik az iskolarendszert, a pedagógiai módszereket, valamint az angol nyelvet is gyakorolhatják.
A Magyarországra érkezett vendégek egy hetet töltenek Egerben, ittlétük alatt színes programokon vesznek részt. A diákokat fogadó családoknál szállásolták el, így bepillantást nyerhetnek a helyiek mindennapjaiba is.
A delegációk az országukra jellemző dallal, tánccal vagy verssel kedveskedtek a vendéglátóiknak.
A program következő állomása Lengyelországban lesz, ezt megelőzően Törökországban és Romániában tettek látogatást a szilágyisok. A zárókonferenciát Spanyolországban tartják, mivel a spanyol iskola a Comenius projekt főkoordinátora.