TeSzedd! – Vedd fel a kesztyűt!

Tavaly szervezték meg először a TeSzedd! országos önkéntes hulladékgyűjtési akciót. Idén június 2-án, szombaton várják azokat, akik tenni szeretnének környezetük tisztaságáért. Egerben tavaly öt, idén tizenhárom helyszínt jelöltek ki a szervezők. Regisztrálni szombaton 9 és 10 óra között az Ady Endre utca és a Hadnagy utca kereszteződésénél levő buszparkolóban lehet.

Tavaly Egerben a pataktakarítással együtt rendezték ezt az országos eseményt. Akkor a programhoz csatlakozók a városban és a külterületen öt helyszínről 20 tonna szemetet szedtek össze. Országosan akkor több mint 160 ezren csatlakoztak és húztak kesztyűt a takarításnál – elevenítette fel az első TeSzedd akció eredményeit Sós István, alpolgármester, az idei esemény felvezetéseként.
Ehhez szeretnék megnyerni az iskolákat, a cégeket, a vállalkozásokat, a társadalom minden rétegét. Az már biztos, hogy az önkormányzat cégek munkatársai közül sokan részt vesznek. Az országos honlapon eddig 113-an regisztráltak, de az akció napján, június 2-án, szombaton 9 és 10 óra között az Ady Endre utca és a Hadnagy utca kereszteződésénél levő buszparkolóban is lehet regisztrálni. A biztosításban és a jelentkezők kiszállításában a két városi polgárőr egyesület segédkezik. Az önkormányzat részéről Cserged Csaba még hozzátette, kérik, hogy minden jelentkező az időjárásnak és a munkavégzésnek megfelelő öltözékben jelenjen meg. Zsákokat, kesztyűt a szervezők biztosítanak.