Tiszta Felnémet – nyugdíjasok, romák, iskolások takarítottak

Négy helyszínen takarítottak a felnémetiek hétvégén. A romák a Béke utca végén, az iskolások a Pásztorvölgyi környékén, a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület pedig a Szarvaskői út mellett szedte össze a szemetet, egy család pedig a helybeliek által Vak Jancsinak nevezett területet tette rendbe, azt, ahol a Tárkányi-patak Felnémetre érkezik.

Bár a takarítást kilenc órára hirdették meg, a Béke utcában élők addigra már csaknem végeztek is vele. Az utca végén lévő illegális hulladéklerakót számolták föl először, a kirakott két konténerbe bele sem fért a szemét. Lakatos Oszkár, az Egri Cigány Önkormányzat elnöke azt mondja: két hete is takarítottak. Azzal, hogy a városban nincs lehetőség legálisan megszabadulni a felesleges lomoktól, sok ide kerül, közte veszélyes hulladék is.
A takarítást a Felnémeti Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület kezdeményezte. Ők már évek óta aktívak, tesznek a tisztább környezetért.
A nyugdíjasok kezdeményezése mellé állt a városrész képviselője, Rázsi Botond.
Négy helyszínen hétkonténernyi szemetet gyűjtöttek. Nemcsak a Városgondozás segítette a munkát azzal, hogy elszállította a konténereket, a felnémetiek egy vállalkozótól is kaptak ilyen segítséget. Összesen 60-65 ember szedte a szemetet Felnémeten.