Sikeresek voltak az Egri Lokálpatrióta Egylet programjai

Intenzív munka és takarékosabb gazdálkodás jellemezte a tavaly húszéves Egri Lokálpatrióta Egylet munkáját 2011-ben. A már hagyományos pünkösdi közgyűlésen elfogadták a tavalyi év gazdasági beszámolóját, a 2012-es programtervet, és szó esett a további célkitűzésekről is.

Intenzívebben fordult a családok felé az Egri Lokálpatrióta Egylet a tavalyi évben: sikeres volt a Döm-dö döm játszóház, a zenei tehetségkutató verseny, a fiatalok számára kiírt pályázat – hangzott el az egylet közgyűlésén. Hagyományossá vált programjaikkal olyan kezdeményezéseket támogatnak, melyek az egri alkotó emberek elismerését, Eger értékeit, a városhoz való kötődést erősítik. Ide tartoznak a városismereti séták, Eger csillagainak díjazása, az Eger ünnepi fényei elnevezésű verseny meghirdetése, a környezetvédelmi világnap, vagy a Fáklyás királyköszöntő megrendezése.
A 2012-es programtervben szerepel a sikeres Az Egri séták nem csak egrieknek című könyv harmadik kötetének megjelenése és a szakmai kvaterkák megszervezése, ahol különböző témákban, -pl. családügy, egészségügy – hallgathatnak előadást az érdeklődők és beszélgethetnek az őket érintő problémákról. Habos László polgármester hangsúlyozta azt is, hogy az egylet tagjainak törekedniük kell a polgárokkal való aktívabb kapcsolatteremtésre.
A közgyűlést Jáki Sándor Teodóz atya gyémántmiséje előzte meg, utána bográcsozással, beszélgetéssel folytatódott az egylet pünkösdi programja.