84. Ifjúsági Úszó OB

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Eger a helyszíne az ifjúsági úszó országos bajnokságnak. A keddtől péntekig tartó eseményen délelőttönként a londoni szintidőt még nem teljesítő felnőttek is úszhatnak és osztrák versenyzők is rajthoz állnak a négy nap során. Az Egri Úszó Klub 15 versenyzővel képviselteti magát.

A 84. ifjúsági országos bajnokságot a Magyar Úszó Szövetség a Heves Megyei Úszó és Vízilabda Szövetséggel közösen idén is a Bitskey uszodában rendezi. A korosztályos bajnokságokat a debreceni felnőtt OB nyitotta. Eger után júliusban vidék, delfin, gyermek és serdülő bajnokságok következnek. Az Egri Úszó Klubtól elsősorban a miskolci gyermek bajnokságon várható majd jó szereplés, hiszen ebben a korosztályban vannak a legtöbben. A keddtől péntekig tartó eseményen az Egri Úszó Klub 15 versenyzőt nevezett. A kiírás szerint a lányoknál 16, a fiúknál 18 év a felső korhatár. Az egrieknél csak négy versenyző számít ifjúsági korosztályúnak, a többiek olyan gyermek, illetve serdülő versenyzők, akik korábban teljesítették a kvalifikációs szinteket.
Az első nap a 4×200-as Cseke Petra, Szeivolt Melinda, Szilvási Gréta, Gáspár Noémi összetételű női gyorsváltó a nyolcadik helyen zárt. 50 női mellen 36.20-as idejével Szeivolt a 13. helyen végzett, de ideje a saját korosztályában, vagyis a gyermekek között a legjobb, így ő vezeti a ranglistát. A versenynapok 9:30-tól előfutamokkal kezdődnek, amit 17 órától követnek a középdöntők és a döntők.