130 éves az Agria Vegyeskar

Jubileumi koncerttel, kórustörténeti kiállítással, közgyűléssel ünnepelte születésnapját a 130 éves Agria Vegyeskar. A rendezvényen együtt énekeltek a kórus jelenlegi és régebbi tagjai is.

45 kórustag, heti egy próba, számtalan fellépés, koncert, elismerések – ez jellemzi az immár gálakórusnak minősített Agria Vegyeskar jelenlegi életét. A korábbi évtizedek rövid történeti áttekintése a jubileum alkalmából nyílt kiállításon tekinthető meg: 1882-ben még Egri Dalkör néven alakult meg a kórus, az Agria Vegyeskar nevet a 90-es években vették fel. Fontos célkitűzésük a város zenei életének gazdagítása, a kóruséneklés hagyományainak folytatása. Az együttes több elismerésben is részesült az évek során, és a közelmúltban is gazdagodtak egy jelentős díjjal.
Szó Istvánné Fülöp Dalma, a kiállítás és a jubileumi program szervezője több mint négy évtizede tagja a kórusnak. Mint mondta, a siker titka a jó közösségi hangulatban, az összetartozásban rejlik.
Az ünnepi koncerten egyházi és világi művek egyaránt szerepeltek, a program végén a jelenlegi tagok együtt énekeltek a régi tagokkal. Fellépett a szintén Dudás Anna által vezényelt egri fertálymesterek kórusa is. A koncert utáni ünnepi gyűlésen okleveleket osztottak ki a jelenlegi és régi tagoknak.