XI. Specialized Maraton

Több mint ezerkétszázan neveztek a szilvásvárad maratonra. A felnőtt férfiak 117 km-es versenyét Blazsó Márton nyerte, a nők között Dósa Eszter végzett az első helyen 70 km-es távon – mindketten pályacsúccsal. A szilvásváradi Specialized Maratonnal kezdődött a négy legnagyobb hegyikerékpáros versenyt magába foglaló Top Maraton sorozat.

Spin racinges lányokkal fokozták a hangulatot a rajtnál. Több mint 1200-an neveztek, 1160-an el is indultak a szilvásváradi maratonon. Az éles rajt a Kalapatnál volt, egy darabig még együtt haladt a 39, a 70 és a 117 km-es táv mezőnye. A rövidtávosok élmezőnye már egy óra 25 perc múlva a stadionban volt. Szalontay Bence a táv abszolút győztese.
A középtávosok versenyét CSIELKA Márk és Dósa Eszter nyerte. 117 kilométeren Blazsó Márton ért be elsőként, 12 percet javított tavalyi idején, és több mint 16 perccel utasította maga mögé Buruczki Szilárdot. Pályacsúccsal győzött.
Bár itt vannak a profik, a maratonon indulók nagy részét a hobbikerékpárosok teszik ki. Egyre több az, aki master kategóriában indul,, és egész családok jönnek. Az utánpótlás is megvan.
1150-en értek célba. A szilvásváradi versennyel kezdődött meg a négy legnagyobb hegyikerékpáros versenyt magába foglaló Top Maraton sorozat.