Labdarúgó NB II.: Egri FC – DVSC II. 3-1, vagyis irány az NB I!

Huszonhat éve, 1986-ban jutott fel utoljára a labdarúgó NB I-be egri csapat. Az NB II-es Egri FC egy fordulóval a bajnokság zárása előtt, a Debrecen legyőzésével már bajnok, megnyerte a Keleti-csoport küzdelmeit, így a következő szezonban a másik csoportból feljutó MTK társaságában a legjobbak között szerepelhet. A hétvégi bajnokavatáson háromezer szurkoló ünnepelt a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Bajnokavatásra készültek az egri szurkolók. Mindenki az 1986-os, Debreceni Kinizsi elleni mérkőzést emlegette, amelyen 4-0-ra nyert az Eger és azzal feljutott az NB I-be. Az akkori szereplők közül sokan pályára is léptek az előmérkőzésen.
A Debrecen lényegében egy U19-es csapattal állt ki, hiszen ugyanebben az időpontban NB I-es bajnokavató volt a DVSC-nél. Az egrieknél egy meccs kihagyás után visszatért Farkas és Dobrić. Utóbbi bedobást követően, Pisanjuk közreműködésével már a 14. percben megszerezte a vezetést. Több helyzete volt a hazaiaknak, egyszer viszont a 22. percben egy felszabadító fejesnél Sztankónak kellett védeni.
A második félidő is Dobrić-góllal indult. Albert röviden adott haza, az egri középpályás lecsapott a labdára, a kifutó Slakta mellett is elment, így kissé kisodródva lőtt a kapuba – 2-0 az Egernek. Láthatóan élvezettel játszottak a hazaiak. Ezt jelezte Pavlov kapufája, Preklet próbálkozásai és az újabb egri helyzetek. Közben Salami gólt szerzett. Treznai beadására nem figyelt Sztankó, így a nigériai csatár fél méterről gólt fejelt 2-1. Az utolsó találat Farkas szabadrúgásából született. A csereként beállt Koós csúsztatott a debreceni kapuba – 3-1-re nyert az Eger. Egy pont kellett, három lett belőle. Bajnok az Eger, így a következő szezonban az NB I-ben szerepel immár hatodik alkalommal a város csapata.
A nagy ünneplés már most megvolt, bár az éremátadás az utolsó fordulóban, a vasárnap 18 órakor kezdődő Mezőkövesd elleni idegenbeli mérkőzésen lesz. Utána pedig jön az újabb NB I-es fellépés, sorrendben a hatodik.

NB II. Keleti-csoport, 29. forduló. 2012. május 26.
Egri FC (1.) – DVSC-DEAC (5.) 3-1 (1-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 3000 néző. V.: Becséri Dániel (Márton Zsolt, Becséri Gergely)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona A., Knakal, Hamouz – Balog, Pavićević, Dobrić (Olasz, 78.), Farkas – Pisanjuk (Koós, 67.), Pavlov (Horváth Z., 72.). Vezetőedző: Simon Antal
DVSC-DEAC: Tóth D. (Slakta, 46.) – Treznai (Szatmári, 82.), Böszörményi, Albert, Kovács M. – Oláh G., Berdó, Györky, Tóth L. A. (Kónya, 57.) – Boros, Salami. Vezetőedző: Fórián Zsolt Lajos
Gólszerzők: Dobrić (14., 53.), Koós (77.), ill. Salami (64.)
Sárga lap: Pavićević (35.), Sztankó (41.), Balog (47.), ill. Salami (41.), Berdó (49.), Oláh (84.)
Szöglet: 7 (4), ill. 2 (2)

A 29. forduló eredményei:
Szeged 2011 – Rákospalotai EAC 6-2
Szolnoki MÁV FC – Dunakanyar-Vác 2-0
Újpest FC II – Balmazújváros FC 2-1
Kazincbarcika SC – Nyíregyháza Spartacus FC 2-1
Budapest Honvéd-MFA – Békéscsabai Előre 1912 SE 2-0
Ceglédi VSE – Orosháza FC 2-1
Vecsési FC – Mezőkövesd-Zsóry 2-2
Egri FC – DVSC-DEAC 3-1

Következik:
30. forduló
Mezőkövesd, Városi Stadion, 2012. június 3., vasárnap, 18:00
Mezőkövesd-Zsóry SE (5.) – Egri FC (1.)

A MECCSRŐL ÉS AZ ÜNNEPLÉSRŐL KÉSZÜLT NO COMMENT ÖSSZEÁLLÍTÁS A “VIDEÓK” CÍMSZÓ ALATT LESZ ELÉRHETŐ!