I. SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztivál

Júniusban újabb futóesemény helyszíne lesz az Eged-hegy és annak környéke. Az Eged Futó Klub terepfutó fesztivált szervez. A résztvevők – edzettségi szinttől függően – három táv közül választhatnak.

Szerencsés helyzetben van Eger, hiszen közvetlenül a Bükk dél-nyugati lábánál fekszik, az Eged-hegy szomszédságában, ami ideális terep a különböző futóversenyekre. Az Eged-hegyi futóverseny, vagy a teherhordók megmérettetése, a Sherpa Rally a hegy egy részét már meghódította. A 2010-ben alakult Eged Futó Klub tagjaival legutóbb a márciusi Eged-hegyi futóversenyen találkoztunk. Most, június 30-án, az I. SBS Eged-hegyi Terepfutó Fesztiválon szervezői minőségben is bemutatkoznak – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. Három távra, 6, 13 és 28 km-re lehet nevezni. A rajt az Apolló repülőtértől lesz, a két hosszabb távnál a versenyzők érintik az Eged-hegyet és a Várkutat is, a szőlős rész után erdőben futnak. 28 km-en például 999 méter a szintkülönbség.
A támogatóknak köszönhetően értékes és finom díjakat kapnak majd a résztvevők, de például a férfi és női vízilabdások közül is lesz, aki majd rajthoz áll. A előnevezésről és a versennyel kapcsolatos információkról a klub honlapján – http://www.egedfuto.tk – tájékozódhatnak.