Életmentő képzések óvónőknek

A hirtelen kialakuló, életet veszélyeztető balesetekről, gyermek- betegségekről, valamint azok kezelési módjáról szerezhettek elméleti és gyakorlati ismereteket egri óvónők a Léghajó program keretében. Az országos kezdeményezést egy tisztítószerek és kozmetikumok gyártásával is foglalkozó világcég indította útjára hazánkban. A program célja, hogy a tanfolyam elvégzése után az óvónők határozottan és szakképzetten tudjanak cselekedni veszélyhelyzet esetén is.

Nagy hasznát vehetik az óvónők azoknak életmentési ismereteknek, melyeket a Joó János Óvodában sajátítottak el. Megtanulhatták milyen fogásokat alkalmazhatnak, ha a kisgyerek félrenyel valamit, vagy mi a teendő, ha újra kell éleszteni egy gyermeket. Ezenkívül megismerhették a lázcsillapítás, a lázgörcs, a hasmenés, a kiszáradás, az égés kezelését is. Az ingyenes képzésre az önkormányzat által fenntartott óvodákból 16 pedagógus érkezett.
Az egri óvónők nagy örömmel fogadták a képzést. Fontosnak tartják, hogy megtanulják azokat az ismereteket és gyakorlatokat, melyekkel baj esetén segíteni tudnak.
A tanfolyamon részt vevő óvodák képviselői az öt órás kurzus végén oklevelet, valamint egy szakkönyvet vihettek haza, amely a későbbiekben is útmutatást jelenhet veszélyhelyzetek esetén.