BAJNOKCSAPAT!

Történelmet írt a ZF-Eger női vízilabda csapata. A bajnoki döntő utolsó, ötödik mérkőzésén, hazai pályán, több mint 1500 néző előtt 12-7-re legyőzték a BVSC csapatát. Az egri lányok először lettek bajnokok a felnőttek mezőnyében.

A döntő utolsó, egri mérkőzésére több mint 1500 néző volt kíváncsi, ami magyar női bajnokikon szokatlan nézőszám. A két csapat egy nappal korábbi, budapesti mérkőzésén már elhangzott: ez a meccs más lesz, mint a többi. Itt már nem lesz javítási lehetőség.
Az egri lányok – szokás szerint – nehezen lendültek játékba, miközben a BVSC sorra lőtte a gólokat. 2-0-ás Vasutas-vezetés után jött Neesham találata, de még a negyed vége előtt Farkas lövése után 3-1-es BVSC vezetést könyvelhettünk el. A második negyedben magára talált az Eger. Neesham újabb és Somhegyi két góljával átvette a vezetést a ZF, de Csabai Dóra gondoskodott róla, hogy a nagyszünetben a vendégeknél legyen a vezetés, 5-4-re ment ekkor a BVSC. Szünet után lemosta a pályáról ellenfelét az Eger. Miközben a kéksapkások a két fő egri gólfelelősre Antalra és Czigányra koncentráltak, addig a döntő korábbi meccsein halvány teljesítményt nyújtó ausztrál Neesham megtáltosodott. Összesen öt gólt dobott, a meccs legeredményesebb játékosa lett ezzel. A második félidőt 8-2-es eredménnyel zárta az Eger. Jól zárt a védelem, a bajnokság gólkirálynője Antal Dóra is beindult a végén sőt, nem maradtunk Vályi Fanni, illetve Pengő Nikolett találat nélkül sem. 12-7-re nyert a hazai csapat, ami az egri felnőtt női együttes első bajnoki címét jelentette. A végén repült Kelemen Attila is a medencébe és a szurkolók is szabad utat kaptak. A bajnoki érmeket és a kupát, dr. Martin György, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át.
Az ünneplés este a Városházán folytatódott. A ZF-Eger női csapatának döntőbeli szereplését, az ötből négy mérkőzést – benne az utolsó, egri összecsapással és az azt követő ünnepléssel – a pünkösd hétfői vízilabda maratonunkban újra megnézhetik.

Női vízilabda OB I, Döntő, 5. mérkőzés. 2012. május 21.
ZF-Eger – BVSC-Zugló 12-7 (1-3, 3-2, 6-2, 2-0)
Eger, Bitskey uszoda, 1500 néző. V.: Vogel Gábor, Székely Balázs
Eger: Gangl – Antal 3, Pengő 1, Czigány, Neesham 5, Somhegyi 2, Pócsi. Cs.: Vályi 1, Zajácz, Illés H., Veréb, Varga, Parádi. Edző: Kelemen Attila.
BVSC: Szilágyi – Csabai 4, Tomaskovics, Ráski, Kisteleki (1/0), Tóth I., Illés A. Cs.: Horváth A. (kapus), Horváth Á. 1, Farkas K. 1, Ráski, Ipacs 1, Kele, Szabó S. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 5/0.
Ötméteresből: 0, ill. 1/0.
Kipontozódott: Pengő (28.)

A három nyert meccsig tartó párharc végeredménye: ZF-Eger – BVSC 3-2

A 29. női bajnokság, a 2011/12-es Vodafone Női OB I. élmezőnyének végeredménye:
1. ZF-Eger
2. BVSC-Zugló
3. Hungerit – UNI-Épszer Szentesi VK
4. Dunaújvárosi Főiskola – Mex Motors
Az 5-7. helyekért május 26-án zárul a rájátszás a Szeged, a HonvédPOLO és a Héraklész I. csapatai között.