Változások a férfi pólósoknál

A három távozó játékos helyett hárman érkeztek a férfi vízilabda OB I. ezüstérmeséhez, a ZF-Egerhez. Az új szezonra ismét csökken a klub költségvetése, de a fő támogatók, így a város és a névadó szponzor kitart a csapat mellett. A klubvezetés minimális elvárása az éremszerzés a bajnokságban, elődöntőbe jutás a Magyar Kupában és sikeresebb nemzetközi szereplés, mint az elmúlt években.

A többi klubhoz hasonlóan Egerben is kialakult már a 2012/13-as férfi bajnokságra a játékoskeret. Az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert Szolnokra távozott, mint ahogy Binder Szabolcs és a japán idegenlégiós, Naganuma Acusi is máshol folytatja pályafutását, a többiek maradnak – jelentette be Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke. Az érkezők között találjuk a Honvéd két volt játékosát Gór Nagy Miklóst, aki visszatért Egerbe, illetve Salamon Ferencet. A harmadik kerettag, az ifjúsági korú Lőrincz Bálint házon belül volt már az elmúlt szezonban is, de most már a nagycsapattal készül.
A város részéről Habis László polgármester azt emelte ki, hogy Eger büszke a vízilabdások sikereire és reméli, hogy az új szezonban is ott lesz az élvonalban. Szeretné, ha az eddig egyeztetett összegnél jelentősen többet tudnának juttatni a csapatnak.
Gerendás György is abban bízik, hogy ez az új összetételű csapat éhes lesz az újabb sikerekre.
A vezetés minimális elvárása az éremszerzés a bajnokságban, elődöntőbe jutás a Magyar Kupában és sikeresebb nemzetközi szereplés, mint az elmúlt években. Itt lehet, hogy egy új sorozatban, a horvátok által szorgalmazott Európai Szuperligában is bemutatkozhat a csapat, de ehhez még további egyeztetés szükséges.