Tisztán szeretem

Egy tonna szemetet gyűjtöttek össze önkéntesek a börtön és a TV Eger takarítási akcióján. Szombaton néhány óra alatt az Eger-patak teljes belterületi szakaszát megtisztították.

Talán ez volt a legnagyobb darab szemét, amit kiemeltek az Eger-patakból az idei takarításon. Fogas, ruha és nejlonszatyrok – többnyire ezek kerültek elő a patakból és a partjáról.
A börtön, a tévé, a városgondozás és a Kaptárkő már az ötödik pataktakarítást szervezte meg.
A Városgondozás biztosította – ahogy mondani szokták – a logisztikai hátteret. Zsákokat, kesztyűket adtak, elszállították a konténereket, lekaszálták a füvet.
A Kaptárkő Természetvédelmi és Kulturális Egyesület a Zenepavilonnál bemutatta az Eger-patak élővilágát. Emellett ők voltak, aki szakmai segítséget nyújtottak – ugyanis nem minden szemét, ami elsőre annak látszik. Van, ami jobb, ha benne marad a patakban, mint ha kiveszik.
Az Eger-patak öt és fél kilométer hosszú belterületi szakaszát évente kétszer is takarítják az önkéntesek. A helyszínen bárki csatlakozhatott, akinek fontos, hogy a város milyen képet mutat.
Azokat, akik a gyülekezőhelytől távol kaptak munkát, a börtön még egy extrával is megajándékozta: utazhattak a köznyelvben rabomobilnak nevezett autóval