Labdarúgó NB II.: Egri FC – Szeged 2-1

Ismét 2-1-re nyert, ezúttal a Szeged ellen az Egri FC a labdarúgó NB II 28. fordulójában. Az üldözők közül a Békéscsaba döntetlent játszott a Kazincbarcikával, a Szolnok pedig kikapott a Balmazújváros vendégeként, így már csak egy pont kell a bajnoki címhez és a NB I-es tagság kivívásához. Ezt a legalább egy pontot már szombaton, a Debrecen ellen begyűjtheti az egri csapat.

Régen látott tömeg, legalább 1500 ember várt az Egri FC újabb, sorrendben 10. győzelmére. Az Agria Ultras is szép koreográfiával tette emlékezetessé a meccset. A soros ellenfél a Szeged volt. Az egrieknél öt sárga lap miatt a középpálya két meghatározó embere, Farkas Ádám és Saša Dobrić hiányzott. A vendégeknél az utolsó pillanatban Trepák került a kapuba, Belecan méhecskecsípés miatt nem tudta vállalni a játékot, Borbély pedig eltiltását töltötte.
A 13. percben Orosz jó ütemben lépett ki az egri védők közül, Sztankó mellett ellőtte a labdát, ami a kapufa tövéről pattant vissza. Válaszként a második egri helyzet gólt hozott. Koós szöktette Pavlovot, aki a kifutó Trepák mellett elvitte a labdát, fejese pedig becsúszott a kapuba, 1-0. Pavlov hetedik gólját szerezte. A menteni igyekvő Tóth Imre a kapufát rúgta meg, megsérült, le is kellett cserélni. A hazaiak továbbra is támadásban maradtak, a 43. percben növelték előnyüket. Jobbról Balog kanyarintotta be a labdát az ötösre, az érkező Pisanjuk három méterről könnyedén fejelt a hálóba, 2-0 az Egernek. A második félidőben első helyzetéből szépített a Szeged. Az 57. percben Orosz szabadrúgására minden egri védőt megelőzve a hátvéd Toca érkezett és perdített Sztankó kapujába, 2-1. A folytatás Pisanjuk, majd a csereként beállt Hrisztov révén több egri helyzetet is hozott, de újabb gólt már nem, maradt a 2-1-es egri győzelem.
A riválisok közül a Békéscsaba döntetlent játszott a Kazincbarcikával, a Szolnok pedig kikapott a Balmazújváros vendégeként, így már csak egy pont kell az egriek bajnoki címéhez és a NB I-es tagság kivívásához. Ezt a legalább egy pontot már szombaton, a Debrecen ellen begyűjtheti az egri csapat. A 18 órakor kezdődő mérkőzésre a belépés – csakúgy mint a Szeged ellen – ingyenes lesz.

NB II. Keleti-csoport, 28. forduló. 2012. május 19.
Egri FC (1.) – Szeged 2011 (11.) 2-1 (2-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 1500 néző. V.: Böcskei Balázs (Erős Gábor, Szalai Dániel)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona A., Knakal, Hamouz – Balog (Benounes, 85.), Pavićević, Koós, Piller (Romhányi, 72.) – Pisanjuk (Hrisztov, 67.), Pavlov. Vezetőedző: Simon Antal
Szeged: Trepák – Laczkó, Toca, Tóth I. (Guzsik, 31.), Radnai (Gahwagi, 46.) – Bamba, Ulviczki, Kis R., Podonyi – Orosz, Folmer (Kulacsik, 46.). Vezetőedző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Pavlov (24.), Pisanjuk (43.), Toca (57.)
Sárga lap: Knakal (37.) Pavićević (47.), Romhányi (82.)
Szöglet: 9 (2), ill. 2 (1)

A 28. forduló eredményei:
Dunakanyar-Vác – Rákospalotai EAC 4-0
Békéscsaba 1912 Előre SE – Kazincbarcikai SC 3-3
DVSC-DEAC – Vecsési FC 0-0
Orosháza FC – Budapest Honvéd-MFA 1-1
Nyíregyháza Spartacus – Újpest FC II 2-3
Egri FC – Szeged 2011 2-1
Balmazújváros FC – Szolnoki MÁV FC 3-1
Mezőkövesd-Zsóry – Restart-Ceglédi VSE 1-0

Következik:
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 2012. május 26., szombat, 18:00
Egri FC (1.) – DVSC-DEAC (5.)