Nívódíjat kapott a főiskola

Nemzetközi Együttműködési Kultúráért Nívódíjat kapott az egri Eszterházy Károly Főiskola. Az elismerést az Erasmus programjával nyerte el az intézmény, az uniós pályázati programot gondozó Tempus Közalapítványtól.

A Nemzetközi Együttműködési Kultúráért elnevezésű nívódíj az Egész életen át tartó tanulás program támogatásával megvalósuló, kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek elismerésére szolgál. A projektekben folyó áldozatos és elkötelezett munka közvetlen elismerése mellett a célja, hogy felhívja a figyelmet a minőség jelentőségére, ugyanakkor biztosítja, hogy a díjazott intézmények szakmai közönség előtt bemutathassák eredményeiket, és megoszthassák tapasztalataikat a program többi résztvevőjével. Idén az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Főiskola kapta a díjat az Erasmus mobilitási program kiemelkedően jó színvonalú megvalósításáért. Az egri főiskola 1998-ban , az elsők között csatlakozott a nemzetközi ösztöndíjprogramhoz, 69 külföldi partnerintézménnyel ápol kapcsolatot.
A Nívódíjat az Erasmus program 25. évfordulója alkalmából megrendezett konferencián,Budapesten vette át Hauser Zoltán rektor a főiskola nevében.