Előny az Egernél: ZF-Eger – BVSC 9-5

A női vízilabda OB I. bajnoki döntőjét a ZF-Eger és a BVSC játssza. A három győztes mérkőzésig tartó párharc első összecsapásán, a Bitskey uszodában 9-5-re nyert a ZF-Eger. A második találkozó szerdán lesz, Budapesten.

A két csapat az utóbbi évek döntőseit, bajnokait búcsúztatta az előző körben. Az Eger a Szentest, a BVSC pedig a Dunaújvárost. A két csapat idei egymás elleni bajnoki mérlege a ZF-eger számára kedvezőbb, mindkétszer Kelemen Attila tanítványai nyertek. Ennek a sorozatnak a folytatásában bízott mindenki Egerben, amit a bajnoki döntő első meccsére kilátogatók is jeleztek. Női meccsen szokatlan, körülbelül 800 néző várta a jó hazai rajtot.
Az első negyed alapján gólzáporos mérkőzés ígérkezett, nagyon belekezdtek a lányok mindkét oldalon, de mindez kapkodó játékkal társult. 3-3-ig az Eger ment az eredmény után. A második és a harmadik játékrészben javult a hazai védekezés, így bár csökkent az egy negyedre eső gólok száma, az utolsó játékrész előtt 6-4-re vezetett a ZF-Eger. Az utolsó játékrészben Neesham és Czigány góljainál, 8-4-nél már eldőlt a meccs, a BVSC-nél bejöttek a fiatalok. 9-5-re nyerte az első meccset a ZF-Eger. Antal négyszer, míg Czigány háromszor volt eredményes.
A meccs végén még dopping-ellenőrzés is volt. A bajnoki döntő második összecsapása szerdán lesz, Budapesten, majd a harmadik meccs pénteken, 19 órától ismét Egerben.

Női vízilabda OB I, Döntő, 1. mérkőzés. 2012. május 14.
ZF-Eger – BVSC-Zugló 9-5 (3-3, 1-0, 2-1, 3-1)
Eger, Bitskey uszoda, 800 néző. V.: ifj. Juhász György, Székely Balázs
Eger: Gangl – Antal 4 (1/0), Pengő, Neesham 1, Somhegyi 1, Czigány 3, Pócsi. Cs.: Vályi, Zajácz. Edző: Kelemen Attila.
BVSC: Szilágyi – Csabai 1, Ráski 1, Takács, Tóth I. (1/0), Illés A., Tomaskovics 1. Cs.: Farkas 1, Horváth Á., Kisteleki H. 1, Ipacs, Kele. Edző: Petrovics Mátyás.

Gól – emberelőnyből: 6/3, ill. 3/1.
Ötméteresből: 1/0, ill. 1/0.

A három nyert meccsig tartó párharc állása: ZF-Eger – BVSC 1-0.