Adóbevallás – közeledik a határidő

Közeledik a személyi jövedelemadó bevallásának határideje. Május 20-áig kell ugyanis benyújtani a kitöltött adóbevallási papírokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Tekintve, hogy a határidő hétvégére esik az adóhivatalok hétfőn hosszított nyitvatartással várják az ügyfeleket.

Május 20-ig kell benyújtani a tavalyi évről szóló személyi jövedelemadó bevallásokat. A kitöltött dokumentumokat postai úton vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatain is le lehet adni.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal meghosszabbított ügyfélfogadással segíti az adózókat. Május 17-én, és 18-án reggel 8 és este 6 óra között tartanak nyitva a hivatalok. Mivel a bevallási határidő munkaszüneti napra esik a bevallásokat május 21-én is leadhatják az adózók. Nemcsak az adóbevallás, hanem az adófizetési határidő is május 21-re esik. Erről Némethné Fülöp Ágnes az Adózóna májusi műsorában is beszélt. Az adóhivatal egri ügyfélszolgálata május 21-én hétfőn reggel 8.15-től este 8 óráig nyújt segítséget.
Heves megyében egyébként a határidőig 120 ezer bevallás beérkezésére számítanak. A bevallások kitöltésével kapcsolatban a 06-40/42-42-42 kék számon is kaphatnak tájékoztatást az ügyfelek.