Triatlon Amatőr Kupa és MEFOB

Az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub az elmúlt évvel ellentétben már korábban megrendezte a városi aquatlon bajnokságot. Erre a hétvégére a triatlon Eger Nagydíj és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság maradt. A váltókkal együtt több mint 100 nevezés érkezett a versenyre.

A tavalyi verseny sikerének köszönhetően idén is Eger kapta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Triatlon Bajnokság rendezésének jogát. Az Agria Kerékpáros és Triatlon Klub e mellett ifjúsági, junior, felnőtt, szenior és veterán korcsoportban, valamint váltóban ismét Amatőr Kupát rendezett, így jelentős mezőny gyűlt össze a strandon kialakított versenyközpontban. Az egriek több új igazolása is bemutatkozott hazai pályán ezen a versenyen. Csortos Imre, Molnár Ádám a paratriatlonos Boronkay Péter, sőt, az agriások olimpiai reménysége, a kvalifikációs versenyekről kvalifikációs versenyekre utazó Kovács Zsófia is beállt váltóban, úszásban a többiek közé. Zsófi az országúti kerékpáros Kónya Tamással, valamint a szintén triatlonos Gyulai Dániellel megnyerte a váltót. Kovács Zsófia a triatlon világranglista alapján jelenleg biztos londoni résztvevőnek számít.
A másik friss igazolás a paratriatlonos Boronkay Péter. A paratriatlon még nem olimpiai sportág, viszont 2016-ban, Rióban már az lesz. Boronkay már több világversenyen is bizonyított, kategóriájában, az ép versenyzők között az 5. helyen végzett. Az egriek közül közül Simon Ágnes lett még kategória győztes. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Triatlon Bajnokság értékelésben Csortos Imre második lett.