Kormányra kerülésekor eltörölné az új adókat az MSZP

Az újabb adók bevezetésével az Orbán-kormány hibáit kell megfizetnie a lakosságnak. A FIDESZ-KDNP gazdaságpolitikája felerősíti a hátrányos helyzetű emberek leszakadását – mondta dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő az MSZP mai sajtótájékoztatóján.

A kormány a héten döntött arról, hogy baleseti, telefon- és pénzügyi adókat vezet be. Luxus lesz a telefonálás, a biztosítási adók sújtják az ingatlan – és autótulajdonosokat, a pénzügyi tranzakciós adók erősítik a fekete gazdaságot- hangsúlyozta dr. Sós Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője. Mint mondta, a kormánynak nincsenek precíz elemzéseik, korrigálják saját törvényeiket, átgondolatlan gazdaságpolitikát folytatnak. Az MSZP-nek más javaslata van a gazdaság élénkítésére.
Török Zsolt hangsúlyozta azt is, hogy míg a szocialista kormány kórházakat, utakat, iskolákat újított fel, addig a jelenlegi kormány értelmetlen presztízsberuházásokra, tkölti a költségvetésbe befolyó pénzt. AZ MSZP azt kéri a megyei fideszes képviselőktől, ne támogassák kormányuk gazdaságpolitikáját.