A vasúttársaság partnerséget kínált a kis- és középvállalkozásoknak Egerben is

Egerbe érkezett a MÁV országos beszállítói roadshow-ja. A 2011 decemberében elindított országos rendezvény célja, hogy a vállalkozások minél nagyobb arányban vegyenek részt a MÁV Zrt. tendereiben, ezáltal a nemzeti vasúttársaság minél több partnernek kínáljon együttműködési lehetőséget.

A vasúttársaság május 22-ig bezárólag 20 városban tart előadásokat, és nyújt információkat a beszállítási lehetőségekről.
A MÁV számára fontos szempont, hogy az országjáró körút keretében közvetlenül a gyártókhoz jut el, mellőzve a disztribútorokat, ami árcsökkentő hatással bír, valamint növeli a gyártók lehetőségeit. A roadshow megismertetésében a nemzeti vasúttársaság együttműködő partnerei a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA). Tanácsadóiktól a vállalkozók átfogó képet kapnak azokról a vállalkozásfejlesztési eszközökről, amelyekkel növelhetik alkalmazkodó képességüket, eredményességüket a beszállítói tendereken. Emellett a finanszírozással és piacismerettel kapcsolatos problémáik megoldásában, illetve a támogatások elérésében is segítik őket.