Egy héten keresztül a születést ünneplik

A szüléssel, születéssel kapcsolatos előadásokkal, filmvetítéssel, kerekasztal-beszélgetéssel , praktikus tanácsokkal, kismama tornával és jógával várják a családokat egy héten át a Születés Hete rendezvénysorozat szervezői Egerben is. Idén a programok középpontjában az a gondolat áll, hogy a gyermekkel együtt család is születik.

Tíz éve indult útjára a Születés Hete programsorozat, melyet idén május 6–12. között rendez meg Egerben az Összhang Közhasznú Egyesület. A kezdeményezés célja, hogy
az érdeklődők hasznos információkhoz jussanak a várandóssággal, szüléssel, születéssel, szoptatással és csecsemőgondozással kapcsolatban. A szervezők célja az is, hogy felhívják a figyelmet az „optimális életkezdet” gondolatára.
A mentálhigiénés szakember hangsúlyozta: fontos, hogy az apa és olykor a tágabb család is vállaljon át feladatokat az édesanyától. Ezért idén az egri programban a nagyszülők is helyet kapnak. Számukra május 8-án szerveznek kerekasztal beszélgetést, a szülésről, születésről, szoptatásról. A résztvevők meg tudhatják azt is, milyen hatással van a magzati kor és a születés a gyermek viselkedésére, szó lesz a szülészorvos és a szülésznő összhangjának fontosságáról, valamint az egészséges étkezési szokásokról is. A Születés Hete rendezvény május 12-én zárul az Érsekkertben.