Sakkszakosztályt alakított a MEISE

Az eddig csak a floorballról ismert Mecman Eger Innebandy Sport Egyesület sakkszakosztályt alakított, ami az Eszterházy Károly Főiskola sakkozóit fogja össze. Az első nyilvános bemutatkozásuk egy sakkszimultán volt, amelyre a többszörös korosztályos magyar bajnok és világbajnoki második Gledura Benjamint hívták meg.

A Mecman Eger Innebandy SE sakkszakosztályának bemutatkozása a Főiskola Leányka úti Matematikai és Informatikai Intézetében volt. Kezdésként az egri korosztályos világbajnoki második helyezett Gledura Benjamint hívták meg egy sakkszimultánra. Benji a boszniai, júliusi rapid sakk Eb-re, illetve a gibraltári versenyre készül, illetve meghívták a 2010-es világbajnok Viswanathan Anand augusztusi Los Angeles-i edzőtáborába.
A Főiskolának már régóta van csapata a városi bajnokságban, viszont most komolyabb célokat tűztek ki. Jövőre már a megyei bajnokságban szeretnének indulni.
A szimultánon többségében a Főiskola hallgatóiból, oktatóiból kerültek ki az ellenfelek. Benji két kivétellel – két döntetlennel – minden ellenfelét legyőzte.