Virágos jubileum

Húsz éve írta ki először Eger önkormányzata a Virágos Egerért elnevezésű környezetszépítő versenyt. A kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakítását célzó program jubileumán azt reméli az önkormányzat, hogy még többen csatlakoznak majd a versenyhez. Ebben az évben a virágosítási program lebonyolítására 850 ezer Ft-ot fordít a város.

Évente 3000 m2 felületen, 35 helyszínen, közel 100 ezer egynyári növényt, valamint a kandeláberekre ezer darab muskátlit és vegyes kiültetést helyez el a Városgondozás Eger Kft.
Városunk a kezdetektől aktív résztvevője a Virágos Magyarországért Versenynek, melynek célja az életminőség javítása, a közterek, utcák, intézmények virágosítása és a zöldterületek ápolása.
Az elmúlt két évtized alatt, a lakosság aktivitásának köszönhetően Eger szinte minden évben részesült valamilyen virágosításért járó elismerésben. A szervezők úgy tervezik, hogy június elején a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva, egynyári virággal ajándékozzák meg azokat a lakóközösségeket, akik aktív szerepet vállalnak lakókörnyezetük szépítésében, gondozásában.
Jövőhéten már megjelenik az idei versenykiírás.
Jövőre már megújult formában szertnék meghirdetni a pályázatot. A tervek szerint nem önjelöléssel kerülnének be a részvevők a programba, hanem lakossági ajánlással. Az új rendszerben más szempontok szerint folyna a zsűrizés is.