Új parkolási rend Egerben

Előreláthatólag május végén kezdődik a Katona téri parkolóház építése. A 157 férőhelyes építmény kivitelezési munkálatai miatt, átmeneti fennakadások várhatóak a közlekedésben és a parkolásban is. Az építkezés miatt körülbelül 250 parkolóhely szűnik meg ideiglenesen. Az üzemeltető EVAT Zrt. és a város vezetése azon dolgozik, hogy az átmeneti időszakban is biztosítsanak parkolási lehetőséget a lakosságnak, ezért új parkolókat alakítanak ki a város különböző pontjain.

Nagy változások várhatóak városunk parkolási rendjében. A Katona téren tervezett parkolóház kivitelezési munkálatai miatt több parkoló megszűnik a városban, így a Szúnyog közben, a Centrumnál és az Eger patak mellett sem lehet majd parkolni május végétől.
A munkálatok idejére a megszüntetett parkolók helyett újakat alakítanak ki a város több pontján. A volt hármas iskola udvarán és a kórháznál az egykori Lendület focipálya helyén fizető parkolók lesznek, a Ráckapu téren pedig ingyen lehet majd parkírozni a kijelölt helyen.
A parkolási rend reformját a lakosság is szükségesnek érzi.
Az önkormányzat májusi közgyűlésén tárgyalja majd a parkolási rend változásaival kapcsolatos javaslatokat. A városvezetés napirendre helyezi néhány meglévő parkoló bővítését és a várakozási idő és az időkorlátok módosítását is.