Szépirodalommal és szakkönyvekkel bővült öt középiskola könyvtára

Szépirodalommal, lexikonokkal, szakkönyvekkel gazdagodott öt egri középiskola könyvtára. Iskolánként 180 ezer forint értékű könyvcsomagot nyertek egy alapítvány által kiírt pályázaton.

2006-ban indította el az egyik nagy hazai bank alapítványa a Könyvhullám elnevezésű programját „Esélyt a Jövő generációjának!”mottóval. Az akcióval középiskolák könyvtárát szeretnék fejleszteni, ezzel elősegítve az ott tanulók művelődését. Az idei évben öt egri középiskola is nyert az alapítvány pályázatán, egyenként 180 ezer forint értékű könyvcsomaggal lett gazdagabb az iskolai könyvtáruk. Nyert a Keri, a Gárdonyi, a Szent Lőrinc, a Wigner és a Kossuth Zsuzsa.
A Könyvhullám elnevezésű program eddigi hat éve alatt 900 iskolát segítettek közel 120 millió forint értékű könyvekkel, melyeket egy hazai könyváruház ajánlott fel. Egri iskola idén nyert először az alapítvány pályázatán.
Az alapítvány minden évben megrendezi Nyárindító Sportnapját a középiskolások számára, melynek helyszíne idén, június 15-én a Kossuth Zsuzsa Gimnázium lesz.