Csapatzászló a katasztrófavédelemnek

Csapatzászlót adományozott a tűzoltó napon a belügyminiszter a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak. A zászlót a katasztrófavédelmi főigazgatóság főigazgatója, dr. Bakondi György adta át.

Holnap van a tűzoltók napja,a védőszentjük Szent Flórián, aki nemcsak a tűz elleni védekezés, a kitartás és a bátorság szimbóluma, hanem a közösséghez tartozásé is – mondta ünnepi beszédében dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a katasztrófavédelmi főigazgatóság főigazgatója. A zászló, a melyet hozott, szintén szimbólum: a helytállás, a bátorság és azon erények jelképe, amelyek a tűzoltókat évszázadok óta jellemzik.
Január 1-jétől a tűzoltóság is új rendszerveben dolgozik, ennek az új rendszernek az alapvető rendeltetése a közbiztonság védelme – emelte ki az altábornagy.
Dr. Balás István, a kormányhivatal főigazgatója arról beszélt: a magyar zászló három színe nemcsak az államiság jelképe, hanem a nemzethez mint közösséghez való tartozást is jelenti. A csapatzászló is ezt, a közösséghez való hűséget fejezi ki.
A belügyminiszter által adományozott csapatzászlót dr. Bakondi György adta át Csontos Ambrusnak, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatójának.
Csontos azt mondta: az utóbbi húsz évben többet változott a tűzoltóság, mint az elmúlt száz év alatt.
A csapatzászlót megszentelték. Habis László is a tűzoltók erényeit emelte ki. Szent Flórián köztünk él – fogalmazott a polgármester.