Lokálpatrióta programok

Tehetségkutató verseny, Egri séták, kvaterka – a lokálpatrióta egylet éves programjait mutatták be sajtótájékoztatón. Idén is keresik Eger Csillagait, megtartják a pünkösdi családi majálist, a fáklyás királyköszöntőt.

A tehetséges diákokat szeretnék megismerni és megismertetni a várossal – mondta Barczi-Bennett Edina, a Farkas Ferenc Zeneiskola igazgatója a tehetségkutató versenyről. Az Egri Lokálpatrióta Egylet pályázatára egyének és csoportok is jelentkezhetnek énekkel és hangszeres produkcióval.  A felső tagozatosok és középiskolások jelentkezését május 4-éig várják. A nyertesek az augusztus 19-ei Fáklyás királyköszöntőn lépnek fel.
Folytatódik a nyitott kertek és a kvaterka sorozat is – jelentette be Habis László, az egylet elnöke.
A kvaterka egyik témája az egészség, egészségmegőrzés lesz, a másik pedig a városfejlesztés, belváros-rehabilitáció. Arról szeretnének beszélgetni, mik lesznek az eredmények, várják a véleményeket: hogyan folytassák a városfejlesztést.
Óriási sikernek, a látogatók dicséretének nevezte dr. Renn Oszkár azt, hogy az Egri séták egrieknek sorozat már a századik várostörténeti sétánál tart. Május 29-én indul a nyári program. Többek között a Vitkovics-házról, az egri villákról és a megújult sportmúzeumról mesélnek majd a szakértők. Készül az egri séták nem csak egrieknek harmadik kötete is. Szeptemberig 16 helyszínnel ismerkednek meg az érdeklődők. Hogy a századik sétáig jutottak, az azt mutatja az elnök szerint, hogy nagy az érdeklődés, és Eger kifogyhatatlan értékekben.